welkom - bienvenue - welcome

AGENDA APRIL 2017


vrijdag 28 april 2017 - 20u
SOUND HEALING JOURNEY

MITSCH KOHN (DE)

Mitsch Kohn

We met Mitsch for the first time last year at the wonderful Sound & Silence festival in Corfu. Mitsch took us on a fabulous journey within … from silence into the world of sound and back into silence again.

Mitsch is one of the few musicians who plays a note only when it is meant to be played, only when it is ready to reveal its story, only when it is more beautiful than the silence surrounding it. And that’s the talent of a great musician.

We are honoured to welcome Mitsch at Merlyn for a 'Sound Healing Journey – Concert' on Friday 28th April.

> lees verder ...

locatie: Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


AGENDA MEI 2017


zaterdag 20 mei 2017 - 19u30
Meditatie, zang & trancereis

MEDICIJNCIRKEL - WHALE MEDICINE (Walvis medicijn)

met Michèle Van den Bergh & Krista Dierickx

MedicijncirkelVolgens de sjamanistische traditie draagt alles en iedereen die ‘bezield’ is medicijn in zich: de planten, de dieren, de aarde, lucht, water, vuur, cosmos en elkaar. We zijn allen broers en zusters van elkaar, allen bezield, allen medicijn. We inspireren elkaar in het herinneren dat we stralende wezens zijn en dat alles Heilig is.

De Walvis neemt ons mee in de diepten van onze ziel en leert ons te luisteren naar de klank van onze persoonlijk weg, we mogen in zijn wijsheid delen en zo meer vorm geven aan onze eigen waarheid.

In een medicijncirkel trommelen, ratelen en bezingen we de ziel in ons lijf. Om te herinneren wie we zijn, wat ons pad is, om onze connectie met al onze dierbaren te hernieuwen en ons weer heel te voelen. We bekrachtigen onze intentie en ondernemen een Heilige reis. Het is je intentie die de trancereis zal sturen. Dit kan een vraag naar healing zijn, inzicht, een verkenning van het tranceveld, en zo veel meer… .

> lees verder ...

locatie: Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


AGENDA JUNI 2017


donderdag 1 juni 2017 - 20u
SHAMANIC MANTRA CONCERT
met Surya & Victor G. Cruz

Mitsch Kohn

In dit concert komen klanken vanuit India samen met oeroude sjamanistische instrumenten vanuit verschillende culturen. De helende kracht van mantra smelt hier samen met diepe klanken van de Noord-Amerikaanse fluit, spirit liederen, boventoonzang en trom.

Deel 1: Sacrale liederen en mantra concert
Deel 2: Soundhealing ligconcert

Victor en Surya studeren beiden bij hun meester Sri Prem Baba in Rishikesh, India. Begin 2017 ontmoetten ze elkaar en speelden ze een aantal keer samen voor Sri Prem Baba in de Awaken Love band. De resonantie die ze daar voelden in hun klankwerk was de aanzet tot een verdere samenwerking.

> lees verder ...

locatie: Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


vrijdag 9 juni 2017 - 20u
Dreamtime concert

"HEART OF ABUNDANCE"

met Roel Crabbé, Griet Heylen & Patrik Niels

Dreamtime Healing

De Dreamtime Healings zijn rituelen waarin de kracht van Klankhealing en Sjamanisme samenkomen. In deze sterke rituelen werken Griet en Roel samen met Patrik om een diepgaand, helend veld te creëren via klankwerk en sjamanistische healing. Het thema van deze dreamtime is "Heart of Abundance".

"Heart of Abundance" is een uitnodiging om het helend vermogen van het hartcentrum volledig wakker te maken. In deze diepgaande klankceremonie wordt je ondergedompeld in de dimensie van sjamanistische healing en ceremonieel klankwerk. Dit werkt in op alle aspecten van je wezen. Een diepe, helende kracht die sinds de oudheid door sjamanen en healers wordt aangewend.

> lees verder ...

locatie: Anam Cara - Kuypenevijver 27, 2431 Veerle Laakdal


NOTEER ALVAST IN UW AGENDA ... TIPS & AANRADERS NIEUWTJES UIT MERLYN's HERBRONNINGSWINKEL
RAV DRUM - binnenkort verkrijgbaar bij Merlyn
RAVdrum

De RAV Drum is een heerlijk instrument. Door gebruik te maken van zeer gespecialiseerde technologie is de maker erin geslaagd om uit iedere 'tong' tot 6 verschillende boventonen (harmonischen) te laten weerklinken. Op de grote 'tong' in het midden zijn het er zelfs 7. Je kan deze boventonen afzonderlijk aanspelen waardoor het instrument een bereik van 2 oktaven krijgt. De noten van de RAV drum klinken heel lang door.

Dit fraai gestemde instrument kan zowel door beginnelingen als door professinele muzikanten worden bespeeld. een geschikt instrument voor op een podium, voor in de opnamestudio of voor tijdens een healing sessie of een meditatie. Er zijn verschillende toonaarden beschikbaar, zodat je voor jezelf de geschikte stemming kan uitzoeken. Op onze website vind je meer informatie en enkele inspirerende video's. Oordeel zelf ...

> meer informatie ...


MARIMBULA
marimbula

De Marimbula is een beetje een kruising van een cajon met een kalimba. Het is oorspronkelijk een Caribisch bass instrument dat zowel met vingers als met zachte mallets kan bespeeld worden, wat heldere, frisse hoge tonen oplevert. De 8 metalen tongen zijn ook eenvoudig te stemmen.

De marimbula heeft een hoogte van 40cm, en net zoals bij de cajon kan u op het instrument gaan zitten tijdens het spelen. Aan de onderkant van het instrument zitten stevige rubberen poten zodat de marimbula altijd stabiel staat. De marimbula heeft veel weg van zijn kleine broertje, de kalimba. Echter, de marimbula is vele malen groter en wordt op een andere manier gebruikt. De kalimba speelt melodisch, terwijl de marimbula veel meer gericht is op baslijnen en percussie. In een therapeutische context kan dit instrument o.a. voor basale stimulatie gebruikt worden.

> meer informatie ...


EARTH GONG - Ø 91cm
Earth gong

Naast de populaire "Flower of Life" gong, hebben we nu ook de 'Earth gong' beschikbaar. Deze gong is een handgemaakt meesterwerk, geproduceerd in Duitsland.

De 'Earth gong' is gestemd op 136,10 Hz, wat overeenkomt met de frekwentie van een jaar, of beter nog van één rotatie van de aarde rond de zon, en dit verhoogd met 32 oktaven om de toon hoorbaar te maken. Deze gong is een aangewezen instrument om u te ontdoen van stress, om innerlijke vrede terug te vinden, geblokkeerde energiebanen vrij te maken en evenwicht te herstellen.

> meer informatie ...


COMPACTE CAJON / BONGO

cajon / bongo

cajon / bongoDe compacte X-vormige "Hybrid Slap-Top Cajon" heeft een unieke vorm waardoor je die perfect al zittend - zowel op een stoel als op de grond, al dan niet in lotus houding - kan bespelen. Beide speeloppervlakken geven een verschillende klank en dynamiek. Aan één zijde heb je een cajon met interne snaar, en aan de andere zijde vind je de klank van een bongo.

Een prachtig en veelzijdig percussie instrument dat niet zoveel plaats inneemt. Heel geschikt voor drumcirkels, mantracirkels, etc ... .

> meer informatie ...

- -
WIND CHIMES ... voor zowel binnen als in de tuin
windchimes

Van Nature's Melody hebben we de grotere windgongen in huis, eentje zelfs met een lengte van 223cm. Deze chimes zijn indrukwekkend en klinken geweldig lang door, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor een klankmeditatie.

De moderne vormgegeving van deze windgongen past bij iedere huisstijl. De zes klankbuizen zijn stuk voor stuk gestemd volgens een pentatonische toonladder en geven een rijk en rustgevend geluid. Met de eenvoudige S-haak kan de windgong overal makkelijk in en om het huis opgehangen worden.

 • Zes buizen uit gerecycleerd aluminium, met een duurzame poedercoating in zwart
 • De dikwandige buizen creëren een toon de lang aanhoudt
 • Iedere klankbuis is met veel precisie harmonisch gestemd volgens een pentatonische toonladder
 • Hang het windorgel onder een afdak of aan een boom, met de grote S-haak
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten
 • Bestaat in 3 modellen:
  • lengte 106cm
  • lengte 165cm
  • lengte 223cm

> meer informatie ...


Blessings to you all,
Patrik NIELS & Myriam CAYET

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be