welkom - bienvenue - welcome


TIPS UIT MERLYN's HERBRONNINGSWINKEL


TINKA TONG & BABA TONG ... de taal van de bomen
Tinka Tong - Baba Tong

Deze kleine tongtrommels (spleettrommels) spreken de taal van het bos, de bomen, het hout.

Deze instrumenten bestaan enkel uit prachtig (fairtrade & duurzaam) Padouk hout. Het is dan ook heel fijn om de bijgeleverde stokjes even opzij te leggen en de tongtrommels met je handen, je vingers, te bespelen. Zo kom je echt in contact met het hout en tover je de allerfijnste melodieën uit deze klankdoosjes. Geschikt voor groot en klein.

> meer informatie ...

Baba Tong

DIDGEHORN
Didgehorn

Deze Didgehorn is eigenlijk een opgerolde didgeridoo, die hierdoor veel compacter is dan zijn originele grote broer en bijgevolg makkelijk overal kan mee genomen worden. Dit instrument is vervaardigd uit mahonie hout en behandeld met lijnzaad olie.

> meer informatie ...


MEDITATION BELL
Didgehorn

Een instrument voor meditatie, relaxatie en sound healing.

Wanneer de Meditation Bell wordt bespeeld, weerklinkt een langdurig spel van boventonen die de toehoorder in een Theta bewustzijnsniveau brengt, een ontspannen niveau van diepe rust.

> meer informatie ...


CEREMONIAL DRUMS
ceremonial drum

Deze compacte handgemaakte drums (slechts Ø 35cm) hebben een krachtige diepe klank die je niet vaak terug vindt bij drums van deze geringe afmetingen.

Het prachtige vel is afkomstig van een woestijnbok. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan je de spanning van het vel aanpassen door meer of minder lucht in de luchtkamer van de drum te pompen via de meegeleverde pomp. Hierdoor kan je de drum blijven bespelen in nagenoeg alle weersomstandigheden, van zeer droog tot uitermate vochtig.

> meer informatie ...


EKAT DRAAGTASSEN VOOR TROMMELS
ceremonial drum

Prachtige Ekat drumtassen uit Indonesië.

Draag zorg voor je waardevolle drum met deze zacht gewatteerde beschermhoes.
Beschikbaar voor trommels Ø 40 en Ø 50cm.

 

> meer informatie ...


RAV DRUM
RAVdrum

De RAV Drum is een heerlijk instrument. Door gebruik te maken van zeer gespecialiseerde technologie is de maker erin geslaagd om uit iedere 'tong' tot 6 verschillende boventonen (harmonischen) te laten weerklinken. Op de grote 'tong' in het midden zijn het er zelfs 7. Je kan deze boventonen afzonderlijk aanspelen waardoor het instrument een bereik van 2 oktaven krijgt. De noten van de RAV drum klinken heel lang door.

Dit fraai gestemde instrument kan zowel door beginnelingen als door professinele muzikanten worden bespeeld. een geschikt instrument voor op een podium, voor in de opnamestudio of voor tijdens een healing sessie of een meditatie. Er zijn verschillende toonaarden beschikbaar, zodat je voor jezelf de geschikte stemming kan uitzoeken. Op onze website vind je meer informatie en enkele inspirerende video's. Oordeel zelf ...

> meer informatie ...


HARMONIUMS
harmonium Paloma Kirtan 23B

We hebben opnieuw enkele mooie harmoniums in de winkel staan.

Een harmonium is een instrument dat gelijktijdig akkoorden, een melodielijn en een grondtoon (bourdon) kan weergeven. Het heeft een warme en rijke klank en laat zich makkelijk bespelen. Hierdoor is het harmonium zo populair bij het begeleiden van mantra's, kirtans en andere vormen van sacrale of devotionele zang. Het toetsenbord is een voor ons vertrouwd piano toetsenbord, waardoor het instrument ook heel compatibel wordt met westerse muziek.

Je bent welkom om onze harmoniums in alle rust te komen uittesten.

> meer informatie over de harmoniums ...

- -
DE SHRUTI BOX PEDAAL
Bowring foot pedal for shruti box

Bowring foot pedal for Shruti BoxDe Bowring voet pedaal biedt de perfecte oplossing voor het handenvrij bespelen van de Shruti Box. Dit opent meteen een hele waaier van nieuwe muzikale mogelijkheden voor mensen die snaarinstrumenten, fluiten, handpans, percussie of ander lekkers wensen te combineren met de shruti box, maar hiervoor in het verleden handen tekort kwamen. De pedaal speelt heel makkelijk, zelfs indien je op de grond zit (zelf uitgeprobeerd!), en laat vlotjes toe om de controle te bewaren over geluidsvolume en 'sustain' (de mate warin de klank van de shrutibox uitdeint).

> meer informatie ...


BULLROARER - SNORREBOT
Eight corners of heaven mirror gong

De klank van dit mysterieuze instrument wordt gevormt door het houten plankje snel te laten rondbewegen d.m.v. een touw. Door de luchtwervelingen gaat het plankje om zijn as tollen waarbij het een zoemend of snorrend geluid voortbrengt.

Bullroarers vinden hun oorsprong ver terug in de geschiedenis van de mensheid, de eerste bullroarers dateren uit het Laat-Paleolithicum en zijn van been gemaakt. Bij de 'primitieve' volken uit de oudheid hielden de draaiende lichaamsbewegingen, die tot extase voeren, verband met riten en culten.

> meer informatie ...


MEINL "EIGHT CORNERS OF HEAVEN" MIRROR GONG by DON CONREAUX
Eight corners of heaven mirror gong

De Eight Corners of Heaven Mirror Gong is ontwikkeld in samenwerking met de "Gong Master" Don Conreaux. Deze gong heeft een unieke verschijning met oude mysterieuze symbolen op een spiegelende achtergrond.

De acht rune symbolen vertegenwoordigen de levenscyclus en suggereren dat de klank van de gong haar oorsprong vindt in de 8 hoeken van de hemel en van daaruit de levenscyclus op aarde voortstuwt. Beide zijden van de gong zijn afgewerkt met een spiegelende laag zodat de speler zichzelf kan zien, of luisteraars, of andere gongspelers in een ensemble.

Dit is zeer geschikt in meditatie en in therapie voor zelf-spiegeling en weerspiegeling van omgevend licht.

> meer informatie ...


boek "KRONIEKEN VAN EEN SAMOERAI" - Veronika Reniers

‘Ditmaal was het meer dan enkel zijn lichaam dat wist wat te doen, het was de samoerai die in pure mannelijke kracht naar voren trad. Niet hij die in gevechtsuitrusting ten strijde trok, maar de innerlijke krijger die naakt en zonder wapens de zuivere kern van beweging, van verbinding van hemel en aarde kent.’

Haydens leven is gestructureerd, ordelijk en sereen. Hij is succesvol in zijn werk, doet wat hij graag doet en wil dat graag zo houden. Tot hij in de kantine van de sporthal een vrouw ontmoet. Ze lijkt herinneringen in hem op te roepen die hij niet kan plaatsen. Dan beginnen de dromen.

> meer informatie ...
AGENDA JANUARI 2018


iedere dinsdagochtend van 10u - 11u30
& woensdagavond
van 19u30 - 21u

lessenreeks

QI GONG

met Chris Sterckx

Qi Gong

Qi Gong is een eeuwenoude oefenmethode uit China die bestaat uit eenvoudige en rustige bewegingen. De oefeningen zijn gebaseerd op 3 principes: houding (fysiek niveau, jing), ademhaling (energieniveau, qi), voorstellingskracht (spiritueel niveau, shen). De oefeningen zijn zowel in rust als in beweging. De bedoeling is dat je na verloop van tijd je qi of levensenergie leert voelen en activeren.

Iedereen kan dit beoefenen, jong of oud. Je oefent volgens je eigen kunnen.

> lees verder ...

Chris Sterckx

locatie: Merlyn – Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


zaterdag 27 januari 2018 - 14u - 16u30
SOUNDHEALING INTRODUCTIE WORKSHOP
met Surya

Introductie Soundhealing

In het eerste deel van de workshop gebruik je je eigen stem om jezelf energetisch te zuiveren en op te laden. De stem brengt delen van ons wezen in trilling waar geen enkel ander instrument bij kan.

In het tweede deel van de workshop kan je liggen en genieten van een diepgaande klankreis. Op klanken van klankschalen, gong, fluit, boventoonzang en spiritliederen krijg je de kans een duik te nemen in je onderbewustzijn en de helende kracht van klank zijn werk te laten doen.

> lees verder ...

 

Surya

locatie: Merlyn – Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


AGENDA FEBRUARI 2018


vrijdag 16 februari 2018 - 20u
GRATIS AVONDWORKSHOP
met Roel Crabbé

Gratis Avondworkshop Roel Crabbe

In 2013 & 2014 gaf Roel verschillende "Licht van Transformatie" workshops in Merlyn en Koningsteen. Grote groepen mensen kwamen er samen om met spiritueel licht te werken voor persoonlijke healing. Op vrijdag 16 februari zal Roel in Merlyn opnieuw een gratis lichthealing-workshop geven. Het thema voor deze avond wordt later nog bekend gemaakt. Er is geen voorkennis nodig.

> lees verder ...

Roel Crabbe

locatie: Merlyn – Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


AGENDA MAART 2018


vrijdag 30 maart 2018 - 20u
DREAMTIME HEALING - RITUAL HEALING
met Roel Crabbé, Griet Heylen & Patrik Niels

Dreamtime Healing

De Dreamtime Healings zijn rituelen waarin de kracht van Klankhealing en Sjamanisme samenkomen. In deze sterke rituelen werken Griet en Roel samen met Patrik om een diepgaand, helend veld te creëren via klankwerk en sjamanistische healing.

Het thema van deze dreamtime wordt later nog mesegedeeld.

> lees verder ...

locatie: Anam Cara - Kuypenevijver 27 - 2431 Veerle Heikant


AGENDA APRIL 2018


zaterdag & zondag 28 & 29 april 2018
start opleiding

SOUNDHEALING TRAINING LEVEL 1
met Surya

Soundhealing Training Level 1

Level 1 is een diepgaande therapie voor jezelf. We gaan dieper in op wat je tegenhoudt om volledig gelukkig te zijn en hoe je dat kan transformeren via klank. De soundhealing technieken, evenals de aanwezigheid van de groep, ondersteunen je in je proces. Na elk weekend krijg je oefeningen mee om het werk meer te verdiepen op jezelf. Tussen elk weekend kom je samen met een medestudent om te oefenen. ​

De training biedt een combinatie aan van kennis en intuïtief ervaringswerk.

> lees verder ...

Surya

locatie: Merlyn – Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


NOTEER ALVAST IN UW AGENDA ... TIPS & AANRADERSBlessings to you all,
Patrik NIELS & Myriam CAYET

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be