welkom - bienvenue - welcome

AGENDA AUGUSTUS 2018


vrijdag 3 augustus 2018 - 20u
SANKALPA SOUNDHEALING CONCERT
met Nicolas Mortelmans en Surya

Sankalpa

Een soundhealing concert is een 'medicijn' voor lichaam, emoties en geest. De klanken trillen door elk aspect van ons wezen heen. Ze brengen ons zuivering en balans. De meeste gebruikte instrumenten vinden hun oorsprong in oude culturen waar het gebruikt werd - en wordt - als een sacraal middel om te verbinden met het goddelijke van binnen. De liederen die klinken in een soundhealing concert zijn diep devotioneel en scheppen innerlijke ruimte om weer volledig te verbinden met de Bron.

Elk concert wordt geleid door de intuïtie, waardoor het telkens anders is. Instrumenten die aan bod komen zijn sitar, fluit, boventoonzang, handpan, sjamaantrom, klankschalen en gong.

Nicolas Mortelmans en Surya (samen 'Sankalpa') spelen reeds samen muziek sinds ze negen waren. Doorheen de jaren heeft hun samenspel zich ontpopt tot een intuïtieve creatie van helende klanken. Met Sankalpa brengen ze een klankervaring die de ruimte schept om naar binnen te duiken. Zoals de klankreizen wordt dit concert best liggend ervaren en ligt de focus op jou innerlijke reis.

> info & inschrijvingen ...

locatie: Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


zondag 5 augustus 2018 - 10u-17u
BOVENTOONZANG WORKSHOP
met Surya

Surya - boventoonzang

Boventoonzang is het zingen van twee frequenties tegelijkertijd. Deze oeroude techniek wordt traditioneel op verschillende manieren toegepast in Mongolië, Siberië, Tibet en Zuid-Afrika. Recent wordt het ook gebruikt in het westen, voornamelijk voor 'helende' doeleinden. Boventoonzang is een prachtig middel om muziek te maken en is tevens een heel magisch en krachtig middel om onszelf in balans te zingen. Door twee tonen tegelijkertijd te zingen verenigen we hoog en laag, mannelijk en vrouwelijk. Zo ervaren we Eenheid, verbondenheid met de Schepping. ​

In deze cursus worden er één bepaalde boventoon techniek aangeleerd en ervaar je de helende werking die het op je kan uitoefenen. Ook werk je aan het bewustzijn van – het leren luisteren naar – boventonen in klanken. Na deze workshop ben je in staat boventonen te zingen en hier zelf verder mee aan de slag te gaan. Deze cursus schenkt je evenals een beknopte basiskennis van 'soundhealing'.

> info & inschrijvingen ...

locatie: Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


zaterdag 11 augustus 2018 - 14u-17u
MONDHARP WORKSHOP
met Surya

Surya - mondharp

De mondharp is één van de oudste instrumenten en hét meest wijdverspreide instrument ter wereld! Doorheen de geschiedenis is dit magische boventooninstrument gebruikt geweest voor heel uiteenlopende doeleinden: aanroepen van spirits, ziektes genezen, rituelen, vrouwen versieren, jagen, en uiteraard ook muziek maken! De mogelijkheden zijn oneindig, evenals de technische mogelijkheden.

In 2009 ontdekte ik het instrument in Nepal en begon ik een eigen techniek te ontwikkelen die sterk gericht is op de beweging van de adem. Door het bespelen van de mondharp voeden we het bewustzijn van onze adem. Ook leren we ons lichaam – buik, borst, keel en mond – te gebruiken als klankkast, waardoor we klank direct gaan linken aan ons eigen lichaam. Door het bespelen van de mondharp worden we ons bewust van boventonen, wat een harmoniserend effect op ons heeft. De mondharp brengt ons speelsheid, vreugde, voert ons naar de diepte en brengt ons rust.

In deze workshops en cursussen deel ik met jullie ademhalingstechnieken, ritmes en allerhande tips en tricks om deze ontdekkingstocht zelf verder te zetten. Ik werk ook graag verder op jullie vragen en jullie inbreng.

> info & inschrijvingen ...

locatie: Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere

AGENDA SEPTEMBER 2018


vrijdag 21 september 2018 - 20u
HERFST EQUINOX DREAMTIME HEALING
met Roel Crabbé, Griet Heylen & Patrik Niels

Dreamtime Healing

De Dreamtime Healings zijn rituelen waarin de kracht van Klankhealing en Sjamanisme samenkomen. In deze sterke rituelen werken Griet en Roel samen met Patrik om een diepgaand, helend veld te creëren via klankwerk en sjamanistische healing.

Het thema van deze dreamtime is "Portal of Healing". Op deze Herfst-Equinox betreden we de poort naar diepere healing. We verbinden ons met de Westenkracht van het Medicijnwiel, die ons leert over healing, het loslaten van wat voorbij is en belichamen van mededogen.

> lees verder ...

locatie: Anam Cara - Kuypenevijver 27 - 2431 Veerle Heikant

 NIEUWS UIT MERLYN's HERBRONNINGSWINKEL

- -


Blessings to you all,
Patrik NIELS & Myriam CAYET

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be